با توجه به اینکه لیزر موهای زائد در دوران بارداری تا حدود زیادی منع شده است، احتمالاً در دوران شیردهی نیز نگران موفقیتآمیز نبودن این روش یا بروز عوارضی مانند سوختگی پوست یا ظهور لکههای پوستی هستید. اگرچه هیچ مدرکی وجود ندارد که تایید کند لیزر مو زائد در شیردهی خطرات خاصی برای مادر یا کودک او به همراه دارد، اما اکثر مراکز لیزر موهای زائد از انجام این روش برای یک خانم شیرده خودداری میکنند و در صورت تایید پزشک دست به انجام این کار میزنند.
چراکه برخی منابع علمی میگویند که لیزر موهای زائد واژن یا نواحی دیگر بدن در دوران شیردهی بیخطر است، درحالیکه منابع دیگر توصیه میکنند از هر نوع لیزردرمانی در دوران شیردهی خودداری کنید.
لیزر موهای زائد چگونه عمل میکند؟
لیزر موی زائد براساس فرآیندی به نام فتوترمولیز انتخابی عمل میکند. این بدان معناست که از نور لیزر برای گرم کردن و از بین بردن انتخابی فولیکولهای مو در پوست استفاده میشود.
ازآنجاییکه نور لیزر رنگدانهها را هدف قرار میدهد، بهترین فرد برای انجام آن کسی است که موهای تیره و پوست روشنی داشته باشد. در غیر این صورت، ممکن است فرد با ریزش اندک موهای زائد و تحریک بیشازحد پوست یا حتی سوختگی مواجه شود.
خطرات لیزر مو زائد در شیردهی چیست؟
از خطرات احتمالی لیزر مو زائد در شیردهی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
حساسیت یا سوختگی پوست
تا زمانیکه بدن تحت تاثیر تغییرات هورمونی دوران بارداری است، پوست با هیپرپیگمانتاسیون (تجمع رنگدانهها که باعث تیرهتر شدن پوست یا ظهور لکههای پوستی میشود) و بروز ملاسما (لکههای قهوهای مایل به خاکستری روی صورت) مواجه میشود.
با توجه به اینکه نور لیزر جذب رنگدانهها میشود، خطر افزایش حساسیت پوست (با علائمی مانند قرمزی شدید، خونریزی خفیف، پوستهپوسته شدن پوست و کبودی) یا حتی سوختگی پوست وجود دارد. این عوارض ممکن است باعث بروز برخی اسکارهای نامرئی شود.
رشد سریع موها
تغییرات هورمونی دوران بارداری و عدم بهبودی آن ممکن است باعث شود که فولیکولهای آسیبدیده (در اثر نور لیزر) دوباره فعال شوند و رشد مجدد موها مشاهده شود.
بروز علائم آلرژیک مادر و نوزاد
نگرانی دیگر لیزر مو زائد در شیردهی مربوط به بیحسی موضعی است که معمولاً در لیزردرمانی استفاده میشود. این احتمال وجود دارد که ماده بیحسی مورد استفاده برای شما یا نوزادتان واکنش آلرژیک ایجاد کند.
از علائم واکنش آلرژیک میتوان به قرمزی، تورم، خارش، سوزش و حتی تنگی نفس اشاره کرد.
بنابراین، تا زمانیکه پوست شما در اثر نوسانات هورمونی دوران بارداری و بعد از آن تیره است و موهای شما اغلب در فاز رشد قرار دارند و زمینه ریزش منظم آنها فراهم نشده است، بهتر است از لیزر مو زائد در شیردهی پرهیز کنید.
پیشنهاد برای مطالعه بیشتر:
هزینه لیزر موهای زائد در تهران سال 1403
هزینه لیزر موهای زائد خانم ها و قیمت لیزر موهای زائد آقایان در تهران و کلینیک زیبایی لیا براساس ناحیه مورد نظر.
بعد چه مدت لیزر مو زائد در شیردهی تاحدی ایمن است؟
معمولا پزشکان توصیه میکنند که حداقل تا 4 یا 6 ماه بعد از زایمان از هرگونه لیزردرمانی پرهیز شود. زیرا بعد از زایمان بازگشت سطح هورمونهای جنسی به حالت عادی کمی طول میکشد.
در دوران بارداری هورمونهای استروژن و پروژسترون و آندروژنها، برای حفظ جنین در رحم تا سه برابر افزایش پیدا میکنند. این مساله باعث تاخیر در روند ریزش موها و پرپشتتر شدن آنها میشود و از جنبه دیگر زمینه بروز هایپرپیگمانتاسیون یا افزایش رنگدانههای پوست و تیرگی آن را فراهم میکند. بههمیندلیل است که پزشکان توصیه میکنند از لیزر موهای زائد در بارداری خودداری کنید.
بنابراین، زمانی میتوانید برای لیزر مو زائد در شیردهی اقدام کنید که پزشک از بهبود نوسانات هورمونی شما بعد از زایمان مطمئن شود و اینکه پوست شما آماده دریافت لیزردرمانی است یا خیر. بهخصوص اگر برشهای پوستی در اثر اپیزیوتومی یا عمل سزارین داشته باشید.
اگر پزشک لیزر مو زائد در شیردهی را برای شما بلامانع میداند و بهدنبال یک مرکز لیزر موهای زائد حرفهای و مجهز هستید تا با عوارض خطرناکی برای خود یا نوزادتان مواجه نشوید، پیشنهاد ما به شما مراجعه به مرکز زیبایی لیا است.
نوبت دهی آنلاین
در هر ساعت شبانه روز با ثبت اطلاعات خود، به صورت آنلاین نوبت خود را رزرو کنید.
0 دیدگاه